Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 00:09 - Нещо ми писна .. за пореден път
Автор: 4i4otikoko Категория: Лични дневници   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Защо ли са ни необходими политическите партии ?

 

Да видим какво е това чудо политическата партия?

  • Политическите партии (на гръцки: Πολιτική — изкуство за управление на държавата; на латински: pars — част) са свободни сдружения на граждани, създадени с цел да съдействат за формиране и изразяване на волята на народа чрез демократични методи.

Така, значи това било хубаво нещо.. Нещо създадено и формирано във времето с цел изразяване на волята на народа относно ефективното управление на държавата.

Погледнете навън през прозорците.. какво виждате? а дали ви харесва?

Повечето ще се съгласят с мен, че живеем в един абсурд. Всеки ден се сблъскваме с него, но така или иначе сме като залепени за него. Всеки завърнал се от задгранично посещение разказва как е навън, колко е по чисто уредено ..как нормалните за нас битовизми ги няма там.. как всичко е уредено и законово облечено, контролирано и спазвано.

До голяма степен горното зависи от народа , от нас , от нашето желание и възможности, но какво се оказва. Гласувайки народа избира дадена партия да доминира в управлението и се оказва че избира не онзи който ще го движи напред а оказва се ще го ограничава и в без това мизерното му същестуване. Всяка партия има своите виждания за нещата, има своите прогресивни хора, има своите дебили, и своите крадци.. Бай Ганьо няма как да бъде изкоренен. Унищожете тарикатите, а наивниците сами ще изчезнат. Това казва народната мъдрост. Но помислете си.. за толкова години преход .. от 1989 до сега ..колко партии се пробваха, колко народ се смени като министри, кметове и т.н.. Беден от властта никой не е излязъл. Това е достатъчно показателно че се краде. Краде се братко и то най-нагло. Но какво да се прави .. от заплата не се живее, но от обслужване на интереси се печели достатъчно явно. Спомнете си как се преливаха хора от една към друга партия, как българи членуват в турска партия само и само да са начело; как лягат с едни приказки , стават на сутринта с други; как политическата проституция и словоблудство е нещо нормално и вече не правещо впечатление на никого. На народа вече не му пречи, не му дреме и дори не слуша какво му се говори . Така или иначе го лъжат.

Та да се върнем на партиите.. Държавата за да докаже демократичните си основи позволява същестуването им и дори малко повече съдейки по регистрацията на ДПС. Държавата дава на партиите имоти за ползване и парична субсидия. От къде са паричките – от даници, такси и т.н. се предполага .. Т.е. малко или много това са пари от народа. И какво се получава . Получава се, че храним кучета, които не само ни лаят ами и хапят и късат от нас. Нас.. кой е това .. това е народа дето работи или е работил. Забележете, че не казвам на всички. Не приемам лафовете на цигани, роми и българи разбира се, които казват само Дай. Всеки гледа в чинията на другия, а не мисли защо неговата е празна.

Та за мен се налага един извод: от партиите ни, тези в сегашния си формат , тези пребоядисани и преливани от една в друга формации полза Няма. Няма го свежите идеи, няма го националното съгласие и обединение. Няма кауза. Те ни разделят и ни владеят. И богатеят разбира се.

А защо е така ? Т.н. Преход прецака , уби, удуши, задуши и т.н. ценностите в народа.

Това което беше останало от дългогодишния натиск на социализЪма, това което бяхме запазили от нашите прабаби и прадядовци.. говоря за Доброто, Красивото и Духовното се подмени.. И децата в градината и училище го виждат всеки ден. Подмени се с противопоставяне, мутри , с чалга, със силикони и демагогия. Да си добър вече не е модерно, да пееш и рисуваш, да събираш марки или да отглеждаш рибки в аквариум си е пълна скука и дори срамно да си признаеш пред съучениците. Колко деца ходят на училище за знания, с мисълта че ще учат за добро , за развитие. Над 70% от децата се разхождат до училище за да покажат новите дрешки, новия телефон и т.н. Татко и мама пък ако ги докарат с джипа то вече показва на всички кой са те и как живеят. Всичко е на показ. С всичко се парадира. Бедния и дори нормалния трябва да бъдат депресирани от парадиращия . На даскалите и на тях горките какво им остава – или стават едни от тях или в техните класове се записват само нормални деца .. от нормални семейства.. така де ама от тях файда няма. Те даскалите и те са само на една заплата разчитащи , нещо допълнително все е плюс.

А кой ни я наложи тази промяна в мисленето.. ами вестниците и телевизията решиха че ние изведнъж ставаме нов народ, ще прескочим няколко стадия и се събуждаме нормални.. Няма как да е това .. Народа ни е работещ.. от всеки 5 , 4 са бачкатори.. такива дето бюро са виждали когато ги привикват на червеното килимче да им четат конско.. Не обиждам работниците .. яд ме е на медиите които насадиха с едно изкривено мислене като шаблон за добро, за благополучие и т.н. като за основа взеха или турските сериали или западноевропейските и американските създавани 80-те години .. Какво оставиха на народа: чалга, екранни псевдозвезди, футбол и псевдофутболисти станали богати още преди да са показали какво могат.. и зрелища.. политически зрелища всекидневни и периодично предизборни ползващи нещо адски тъпо и просто, но работещо – забравата , политическата забрава или политическата късопаметност на народа, на които мозъка е вече добре промит и не помни миналото, онова минало което трябва да гледа и помни. Да гледа и помни и да не гласува за определени политически трупове които за кой ли път отново се надигат и кандидатират за властта... Майка му стара .. помислете ..властта , те искат властта , те искат да ни управляват ..алоо стадото..!, блее-е-е отвръщаме ние доволни че дори  ни знаят името ... това сме ние за тях .. те не искат да ни направят живота по хубав..важното е мандата да върви ..та затова трябва да се помни и да се мисли преди избори

Храним най-законово и демократично паразити. Гледайте какво стaва в Парламента, там дебати рядко има , повечето е политическо противопоставяне и инат... и отчайваща ме на моменти некомпетентност ..

Та затова .. не виждам смисъл от партиите.. не съм Хитлер , не съм Сталин.. Не партии - ХОРА трябват


мда.. това е.. останете си със здраве


Тагове:   партия,   демокрация,   абсурд,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 4i4otikoko
Категория: Лични дневници
Прочетен: 18354
Постинги: 6
Коментари: 3
Гласове: 19
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930